Arrangementer
Kontaktperson
Malte Trold Kirkegaard
akatmk@akat.dk
26 99 69 84
Praktiske informationer
Dato:
14. Sep. - 16. Sep. 2022
Pris:
4.000 kr.
Deltagerantal:
120
Fra onsdag d. 14. september til fredag d. 16. september 2022 inviterer GI til kursus, generalforsamling og fest på BGI akademiet, Gramvej 3, 8783 Hornsyld.

Om kurserne

Udbuddet af kurser er sammensat således, at der er kurser i idrætsfagets tre færdighedsområder. I 2022 har vi igen valgt at lave seks kurser i alt, så der derved er to kurser fra hvert færdighedsområde. Ydermere kan der kun vælges langt kursus, dvs kursus fra onsdag til fredag med to kurser.
Vi kører igen med en deltager-kapacitet på 120 kursister, da vi dublerer 2 af kurserne, og der derved bliver 4 kurser at vælge imellem i hver runde.

Kurserne har fokus på at opøve kursisternes tekniske og taktiske færdigheder i den pågældende disciplin, herunder indgår et eksempel på et 9-timers forløb i disciplinen. Samtidig indgår teoretiske og eksamens-rettede elementer såsom teori-praksis-kobling, drejebog, faglige mål og bedømmelse/læringsprøve.

Kurserne er organiseret således, at man vælger ét kursus fra første runde (onsdag til torsdag) og ét kursus fra anden runde (torsdag til fredag), som det er skitseret i følgende oversigt (klokkeslæt er foreløbige)

Der vælges ét kursus fra runde 1 og ét kursus fra runde 2, dvs kursus A/B/C/D samt kursus E/F/G/H.

Vi glæder os til at se jer!

Program for kurset – Runde 1

Onsdag d.14. september kl. 18.30 – 21.00 og torsdag d. 15. september kl. 8.30 – 12.00

  • Kursus A: Volleyball
  • Kursus B: Rytmisk gymnastik
  • Kursus C: Jive og Salsa (Kurset er fyldt)
  • Kursus D: Parkour
  • Aftenarrangement med møde med fagkonsulenten samt Bordcurlingturnering og Volleyball-hygge.
  • Der er værelses-check-in og aftensmad inden kl. 18.30. Mere præcist tidspunkt følger.

Volleyball

For mange elever er volleyball et sjovt og populært spil. Banens opdeling med nettet i midten giver en hvis sikkerhed og tryghed både fysisk og i forhold til nogle klart definerede roller. Men det er også et teknisk svært spil, som kan blive meget stillestående og have mange spilstop. På kurset vil vi arbejde med de tekniske elementer, men det primære fokus vil være på, hvordan man tilrettelægger øvelser og småspil med masser af bevægelse – eksempelvis gennem kompetitiv træning. Vi skal også arbejde med, hvordan man etablerer mere glidende overgange mellem de indledende øvelser og den afsluttende kamp.

Dette kursus vil fokusere på, hvordan et volleyballforløb kan bygges op som eksamensfag på Idræt C. Igennem en række praktiske eksempler på øvelser og konkurrenceprægede spil, vil vi arbejde med, hvordan vi bedst organiserer et volleyballforløb, hvilke teoretiske vinkler der kan kobles på, og hvilke evalueringskriterier der kan danne grundlag for karakteren. Der vil blive præsenteret et forløb, hvor volleyball er koblet med teamudvikling (idrætspsykologi).

Medbring sportstøj, indendørs sko og masser af god energi.

Materiale: 6 modulers forløb med volleyball og teamudvikling til idræt C inkl. eksempel på litteratur, drejebog og evalueringsværktøj (rubric).

Underviser er Bjarke Andreasen: lektor i idræt og psykologi på Aarhus HF og VUC og studieadjunkt på Idrætsvidenskab, ved Aarhus Universitet. Underviser desuden på fagdidaktik i idræt. Underviser også i volleyball på idrætsuddannelsen på Aarhus Uni – og har trænet og spillet divisions volleyball.

Kursusleder er Malte Trold Kirkegaard, GI

Rytmisk gymnastik

I forløbet rytmisk gymnastik arbejdes der gradvist frem mod ”klassens opvisning”, der fungerer som afslutning på forløbet. Centrale elementer i forløbet er basal teknik indenfor gymnastikkens rytmiske genrer, bevægelse i takt til musik samt opbygning af koreografier.

Kurset har fokus på:

  • Spring over gulv, sving, hop og benarbejde
  • Basal teknik indenfor sjippetov som håndredskab
  • Opbygning af seværdig koreografi, herunder intro, outro, synkron og asynkron bevægelse samt andre bespænd. At skabe rammer som eleverne kan være kreative indenfor.
  • Sammensætning af et helt opvisningsprogram med indmarch, overgange mm.

Kurset indeholder forløbsplan og rubric.

Undervisere: Christina Spanggaard, Fredericia Gymnasium
Christina har altid lavet gymnastik som gymnast på lokalforeningshold samt på DGI’s på rep.hold og after rep.hold. Har desuden afholdt instruktørkurser i DGI-regi og er stadig aktiv instruktør på lokalforeningsniveau.

Kursusleder: Niels Martin Vind, nmvind@hotmail.com

Jive og salsa

Jive og salsa er begge pardanse med forholdsvis meget energi. Man skal ikke være helt så elegant, når man danser disse danse, som når man fx danser vals og cha cha cha. Udtrykket i jive og salsa vil derfor på nogle områder falde eleverne mere naturligt.

På dette kursus vil du komme igennem øvelser og teori, som kan danne grundlag for et helt forløb i jive og et helt forløb i salsa. Det er også muligt at plukke i det og lave et forløb i pardans, hvor begge stilarter indgår.

Du kommer til at arbejde med både lette og sværere trin samt med at få det til at se ”godt ud”. Udover at lære mange forskellige trin vil du få inspiration til, hvordan man kan arbejde med rytmeforståelse og princippet om at føre og blive ført. Der vil blive udleveret beskrivelser af alle øvelser, et forslag til en lektionsplan på 6 moduler og links til videoer, hvor man kan se alle de gennemgåede trin. Disse videoer kan bruges af både elever/kursister og undervisere, når man er tilbage på sin skole.
Vi vil komme ind på pædagogiske problemstillinger, inddrage teori som kan bruges på c-niveau og kort berøre, hvordan man kan bruge salsabevægelserne i et forløb om Fitnessdans.

Underviser: Solveig Løvendahl Gustafsson, underviser i idræt og fransk på Munkensdam Gymnasium i Kolding, forfatter til bogen ”Dans i idræt-øvelser og koreografier” og til tre kapitler i bogen ”Dans 22”.

Kursusleder: Linda Hejselbak Jensen, GI

Parkour

Parkour er ikke længere nyt, og de fleste har hørt om fænomenet eller stiftet bekendtskab med det. Målet med dette kursus, er at give deltagerne redskaber til at se mulighederne og udvikle didaktiske færdigheder til brug i undervisningen af målgruppen. Der vil være fokus på både at bygge forløb op til c- og b niveau. Der vil også være eksempler på hvilken relevant teori, man kan inddrage i forhold til parkour både på c- og b niveau. Ligeledes vil der være udarbejdet et konkret forløb på begge niveauer med eksempler på drejebøger.

Gennem praktisk egen-erfaring får deltagerne indsigt i de mange muligheder, der findes i parkour. Der vil være fokus på bl.a. opvarmning og grundtræning i parkour, undervisning indendørs med klassiske gymnastikredskaber, samt parkour ude og i det offentlige rum. I den forbindelse gives der eksempler på hvordan vi kan vi bruge skolegården (og evt. byen/nærområdet)? Derudover kommer vi til at arbejde med skalering af øvelser ift. niveau. Desuden vil der også komme til at indgå en mere temabaseret undervisningmed fokus på eksempelvis flow og kreativitet samt bevægelseskvalitet heri.

Underviser: Signe Skov Christensen, Lektor på Falkonergårdens Gymnasium

Kursusleder: Gitte Keinicke Staghøj, GI

 

Program for kurset – Runde 2

Torsdag d. 16. september kl. 13.30 – 16.30 og fredag d. 17. september kl. 9.00 – 12.00

  • Kursus E: Fodbold for alle
  • Kursus F: Pickleball (Kurset er fyldt)
  • Kursus G: Jive og Salsa
  • Kursus H: Parkour
  • Eftermiddags-arrangement: Generalforsamling kl 17.00
  • Aften-arrangement: Middag og dans med band

Fodbold for alle

Fodbold kurset lægger op til, at man i undervisningen kan tage hensyn til de mange forskellige udgangsniveauer, og at selv de mest uvante kan opnå succesoplevelser. Kurset vil fokusere på hvordan et fodboldforløb med udgangspunkt i 5-mod-5 spillet kan bygges op som eksamensfag på idræt C. Kurset vil give konkrete bud på realistiske faglige mål i et fodboldforløb og hvordan målene kan evalueres i undervisningen. Endvidere gives konkrete bud på hvordan drejebogen kan opbygges, sådan at den afspejler det tillærte i undervisningsforløbet.

På kurset gives eksempler på en række øvelser og spil samt kobling mellem teori og praksis. Øvelserne er valgt således, at eleverne får mulighed for at arbejde med deres boldbeherskelse og specifikke teknik – både individuelt og i samspil med andre. De valgte øvelser og spilvarianter åbner muligheder for, at eleverne kan arbejde progressivt med deres tekniske færdigheder og deres spilforståelse.

Undervisere og kursusledere: Thomas Strømberg, Københavns åbne gymnasium og Camilla Todsen, Alssund gymnasiet Sønderborg.

Pickleball – et nyt og sjovt netspil

Spillet Pickleball er den hurtigst voksende sportsgren i USA! Mens det i europæisk sammenhæng er et ganske nyt og relativt ukendt spil, så er det i USA til gengæld meget udbredt.

Spillet er en slags hybridsport indenfor ketsjerspil, da det kan siges at være en blanding af badminton, tennis og bordtennis – og spilles med en floorball-bold. Man spiller på en badmintonbane med nettet i tennishøjde og med et bat, der mest af alt minder om et strandtennisbat.

Der findes mange forskellige sider på nettet om pickleball. De er næsten alle fra USA. Prøv blot at søge på fx ”in2pickle”, ”primetime pickleball” eller ”pickleball channel” for at få en fornemmelse for spillet. Det er ganske langsomt også ved at brede sig i Danmark, og for nyligt er et egentligt nationalt forum blevet etableret: www.pickleballdenmark.com

Spillet fungerer glimrende som skolespil, da det er sjovt at spille og nemt at gå til for eleverne. Det er ikke så teknisk svært og heller ikke et specielt hurtigt spil. Langt de fleste skoler har i forvejen adgang til badmintonbaner og net – derfor kræver det blot en engangsinvestering i bat og bolde.

På kurset vil du blive undervist i Pickleballs grundlæggende teknik og taktik med fokus på doublespillet. Du vil lære de forskellige slag, der skal bruges i spillets forskellige faser. Du vil også få et bud på et 6-modulers forløb i Pickleball på C-niveau med faglige mål, forløbsprøve, drejebog og evalueringsredskab.

Underviser: Anders Bergholdt. Lektor ved Frederiksborg Gymnasium og HF i Idræt, spansk og samfundsfag. Medlem af og ambassadør for Pickleball Copenhagen

Jive og salsa

Jive og salsa er begge pardanse med forholdsvis meget energi. Man skal ikke være helt så elegant, når man danser disse danse, som når man fx danser vals og cha cha cha. Udtrykket i jive og salsa vil derfor på nogle områder falde eleverne mere naturligt.

På dette kursus vil du komme igennem øvelser og teori, som kan danne grundlag for et helt forløb i jive og et helt forløb i salsa. Det er også muligt at plukke i det og lave et forløb i pardans, hvor begge stilarter indgår.

Du kommer til at arbejde med både lette og sværere trin samt med at få det til at se ”godt ud”. Udover at lære mange forskellige trin vil du få inspiration til, hvordan man kan arbejde med rytmeforståelse og princippet om at føre og blive ført. Der vil blive udleveret beskrivelser af alle øvelser, et forslag til en lektionsplan på 6 moduler og links til videoer, hvor man kan se alle de gennemgåede trin. Disse videoer kan bruges af både elever/kursister og undervisere, når man er tilbage på sin skole.
Vi vil komme ind på pædagogiske problemstillinger, inddrage teori som kan bruges på c-niveau og kort berøre, hvordan man kan bruge salsabevægelserne i et forløb om Fitnessdans.

Underviser: Solveig Løvendahl Gustafsson, underviser i idræt og fransk på Munkensdam Gymnasium i Kolding, forfatter til bogen ”Dans i idræt-øvelser og koreografier” og til tre kapitler i bogen ”Dans 22”.

Kursusleder: Linda Hejselbak Jensen, GI

Parkour

Parkour er ikke længere nyt, og de fleste har hørt om fænomenet eller stiftet bekendtskab med det. Målet med dette kursus, er at give deltagerne redskaber til at se mulighederne og udvikle didaktiske færdigheder til brug i undervisningen af målgruppen. Der vil være fokus på både at bygge forløb op til c- og b niveau. Der vil også være eksempler på hvilken relevant teori, man kan inddrage i forhold til parkour både på c- og b niveau. Ligeledes vil der være udarbejdet et konkret forløb på begge niveauer med eksempler på drejebøger.

Gennem praktisk egen-erfaring får deltagerne indsigt i de mange muligheder, der findes i parkour. Der vil være fokus på bl.a. opvarmning og grundtræning i parkour, undervisning indendørs med klassiske gymnastikredskaber, samt parkour ude og i det offentlige rum. I den forbindelse gives der eksempler på hvordan vi kan vi bruge skolegården (og evt. byen/nærområdet)? Derudover kommer vi til at arbejde med skalering af øvelser ift. niveau. Desuden vil der også komme til at indgå en mere temabaseret undervisningmed fokus på eksempelvis flow og kreativitet samt bevægelseskvalitet heri.

Underviser: Signe Skov Christensen, Lektor på Falkonergårdens Gymnasium

Kursusleder: Gitte Keinicke Staghøj, GI

 

Generalforsamling og fest

Gymnasieskolernes Idrætslærerforening inviterer medlemmer af GI til Generalforsamling, middag og fest torsdag d. 15. september fra klokken 17.00.
Deltagelsen og overnatning er gratis. Hvis IKKE du er kursist sker tilmeldingen til generalforsamling via mail til akatmk@akat.dk.

Pris

Prisen er 4000,- kr som dækker hele opholdet fra onsdag til fredag – inklusiv kurser, forplejning og overnatning.

Ved indkvartering på enkeltværelse er der et tillæg på 1000,- kr. ialt. For kursister, der ikke er medlem af GI, er kursusprisen forhøjet med 1000,- kr ialt.
Medlemmer prioriteres over ikke-medlemmer i tilfælde af, at et kursus bliver overtegnet.

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er onsdag d. 24. august.

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger kan man kontakte Malte Trold Kirkegaard fra GI’s bestyrelse, akatmk@akat.dk eller 26 99 69 84

 

Tilmelding