Arrangementer
Kontaktperson
Rudi Lauridsen
28692087
rl@sctknud-gym.dk
Thomas Bloch
60176777
tb@mulerne-gym.dk
GI’s futsaludvalg har hermed fornøjelsen af at indbyde til DM i GI-futsal 2024.

Dato

Finalestævnet afholdes den 29. februar i Dalumhallerne i Odense.
Det er som udgangspunkt kun tilladt at tilmelde et drengehold og et pigehold til turneringen.
Arrangørerne kan dog stille med flere hold.

Tilmelding

Tilmeldingsfrist: 19. december 2023.

Tilmelding skal foretages af en af skolens idrætslærere, og det er en betingelse for at deltage, at holdet ledsages af en idrætslærer, der har ansvaret for elevernes opførsel på og uden for banen under stævnets afvikling.

Stævnearrangører

Vi er afhængige af, at der er regionale stævnearrangører, så skriv jer på som værter i tilmeldingsblanketten
På Fyn afholdes regionsstævnet den 8. februar på Sct. Knuds Gymnasium.

Spilleregler

Resume af spillereglerne
Der er 5 spillere på banen fra det samme hold, hvoraf én er keeper. Et futsal-hold består af max 10 spillere. Der er fri udskiftning, hvilket foretages i et felt 2-4 meter fra midterlinjen eller andet defineret område. Løber en spiller på banen før holdkammeraten er ude, gives der gult kort til spilleren, der løber på banen.

Spillernes udstyr
Spillerne skal benytte benskinner – ellers er de ikke spilleberettiget. Keeperen skal være iført tøj med farver, der klart adskiller sig fra andre spillere og dommerne.

Start og spillestop
Afstandsregel ved indspark, målkast, hjørnespark, frispark og straffespark er 5 meter. Afstandsregel ved begyndelsesspark er 3 meter. Der kan IKKE scores på et begyndelsesspark.

Straffespark
6 meter fra mållinje.

Indspark (i stedet for indkast)
Der kan ikke scores direkte på indspark, og der skal sparkes inden 4 sekunder fra det tidspunkt, spilleren er klar til det og har sluppet bolden med hånden. Bolden skal ligge stille på sidelinjen, hvor den passerede sidelinjen eller op til 25 cm udenfor banen. Overskrides de 4 sekunder eller bevæger bolden sig, er der indspark til modspillere.

Målkast (i stedet for målspark)
Keeperen sætter bolden i gang ved at trille eller ved at kaste bolden. Der kan ikke scores direkte på målkast. Hvis bolden kastes direkte i modspillernes mål, dømmes målkast til modspillerne.

Keeperens rolle
Keeperen må på egen banehalvdel kun have bolden i 4 sekunder, og må ikke modtage bolden igen fra en medspiller medmindre at bolden har været rørt forsætligt af en modspiller, eller hvis bolden har været ude af spil. Keeperen må ikke røre bolden igen på egen banehalvdel, blot fordi bolden har været over midterlinjen. Der dømmes indirekte frispark på det sted, hvor keeperen begår forseelsen. Keeperen har fri berøring på modspillernes banehalvdel.

Holdfejl og akkumulerede frispark
Hvert frispark et hold begår, bliver noteret ved dommerbordet. Efter et hold har begået 3 frispark i den samme kamp, resulterer det i et akkumuleret straffespark. Ved det fjerde akkumulerede frispark tilkendes akkumuleret straffespark, som tages fra 10 meter straffesparksmærket eller det sted, hvor det 4. akkumulerede frispark blev begået.

En kamp kan ikke starte, hvis et hold kun har 3 spillere på banen. En kamp afbrydes også, hvis der kun er 3 spillere på banen fra det ene hold.
Hvis en spiller får rødt kort (enten direkte rødt eller 2 x gult i samme kamp) må han/hun ikke bruges mere i dagens stævne. Holdet mister en spiller på banen i de efterfølgende 2 minutter.

Med venlig hilsen
Rudi Lauridsen, Sct. Knuds Gymnasium (28692087) og Thomas Bloch, Mulernes Legatskole (60176777)

Lukket for tilmelding