Arrangementer
Kontaktperson
Anders Bergholdt
be@fgc4.dk
28 19 55 11
Medlem af og ambassadør for Pickleball Copenhagen
Lektor i idræt og spansk på Frederiksborg Gymnasium og HF
Trænger I til ny inspiration i jeres faggruppe, og kunne I tænke jer at prøve kræfter med et nyt ketsjerspil, så er et kursus i pickleball på jeres egen skole måske noget for jer?

Hvis man som idrætslærer ikke hørt om dette spil før, så er det ikke så mærkeligt. Det er nemlig i europæi-ske sammenhæng et ganske nyt spil, mens det i USA til gengæld er meget udbredt. Det er den hurtigst voksende sportsgren i USA, hvor der nu er flere, der spiller pickle-ball end tennis.

Spillet er en slags hybridsport indenfor ketsjerspil, da det kan siges at være er blanding af badminton, tennis og bordtennis – og spilles med en floorball-bold. Man spiller på en badmintonbane med nettet i tennishøjde og med et bat, der mest af alt minder om et strandtennisbat.

Der findes mange forskellige sider på nettet om pickle-ball. De er næsten alle fra USA. Prøv blot at google pickle-ball for at få en fornemmelse for spillet.

Spillet fungerer glimrende som skolespil, da det er nemt at gå til for eleverne. Min erfaring med spillet i idrætstimerne er, at eleverne er meget begejstrede: Alle kan være med og fordi det er nyt og teknisk nemt er det faktisk både de elever, der er vant til at have en ketsjer eller et bat i hånden, men også de elever, der ikke har nogen erfaring med ketsjerspil, som finder spillet sjovt og forholdsvist nemt at mestre.

Langt de fleste skoler har i forvejen adgang til badmintonbaner og net – derfor kræver det blot en engangsinvestering i bat og bolde.

Kontakt undertegnede, hvis I er interesserede i et kursus på eget gymnasium eller er nysgerrige efter at vide mere. På kurset vil I – udover at prøve kræfter med spillet selv – også få tips til undervisningen og et bud på et 6-modulers forløb i pickleball.

  • Sted: Eget gymnasium med badmintonbaner
  • Varighed: ca. 3 timer
  • Deltagere: 4-20
  • Tidspunkt: efter aftale
  • Pris: 4.500 kr. (+ statens takst for kørsel)