Bestyrelse
19. juni 2020
Andreas Schiørring
Formand for GI
Bestyrelsens nyhedsbrev om generelforsamlingskurset, GI's facebookside, foreningens økonomi samt hvordan GI arbejder på at få idræt genindindført som permanent studieretninfgsfag.

De seneste måneder har været meget specielle, hvilket også gælder i forhold til idrætsundervisningen. I stedet for at have fokus på repetition af forløb og planlægning af den afsluttende prøve i idræt, så har den stået på virtuel idrætsundervisning. I snart nogle år har vi snakket meget om afviklingen af prøven i idræt C. Mange HF-undervisere har allerede erfaring med det, mens det på STX i år skulle være afviklet for første gang. I GI er vi ærgerlige over, at STX ikke får mulighed for det, men så må vi bare glæde os endnu mere til næste år.

Siden deadline til det forrige GISP, har der været udskiftning på fagkonsulentposten. I den forbindelse vil vi gerne sige tak for samarbejdet til Esben Buhl Rasmussen og velkommen til Lasse Beck Meinicke. Vi ser frem til det nye samarbejde og synes, at vi har fået startet rigtig fint på det.

Generelforsamlingskurset

I bestyrelsen glæder vi os helt utroligt meget til, at byde en masse kursister velkommen til vores årlige generalforsamlingskursus. Særligt i år fordi vi flytter arrangementet til BGI akademiet tæt ved Horsens. Tidspunktet er også flyttet fra uge 40 til uge 37 (9.-11. september). Det bliver et GF20 i helt nye og moderne rammer, og samtidig er placeringen stort set tættere på alle, så rejsetiden forkortes markant for de fleste. Selvom meget bliver nyt, så holder vi fast i formatet med 6 kurser, møde med fagkonsulenten, bordcurling og volley, generalforsamling og fest med band. Tilmeldingen er åben og foregår via GI’s hjemmeside.

GI-facebook

Facebookgruppen har længe fungeret rigtig godt med mange indlæg, en positiv tone og mange hjælpsomme kommentarer, dokumenter, forslag osv. I løbet af det seneste år har der været endnu flere opslag, og mange har hjulpet med afklaringer omkring f.eks. idræts-eksamen og senest også med virkelig mange gode indlæg og forslag om idræt i en “Corona-tid”. Det er fantastisk at opleve den hjælpsomhed og positive tilgang, som så mange idrætslærere lægger for dagen.

Økonomi og medlemsantal

Efter en årrække med akkumulering af overskud var der i regnskabsåret 2019 et underskud på 239.032 kr. Det afspejler især en række bevidste investeringer. Vi har bl.a. investeret i oprettelse af en ny hjemmeside, i forbindelse med at EMUen som bekendt blev nedlagt. Derudover har vi haft fokus på tiltag, der kunne være med til at styrke den faglige udvikling i faget. Det har udmøntet sig i kampagnen ”Gå glad i bad i gymnasiet”, konferencen ”Fremtidens Idræt” samt et ”SRP-kursus”. Endelig er der ydet tilskud til La Santa-kurset, som jo er et af foreningens flagskibe. Samlet set har aktiviteterne altså resulteret i et betydeligt underskud i 2019, men det er bestyrelsens vurdering, at pengene er givet godt ud og har været med til at fremme foreningens og medlemmernes interesser. Foreningens finansiel situation er stadig solid med 270.000 kr. i egenkapital.

Over de sidste par år, har der været et mindre fald i antal medlemmer af GI. Tidligere har vi været tæt på 1.000 medlemmer. I skrivende stund er vi 920 medlemmer. Det kan skyldes, at der rent faktisk er færre idrætslærere end tidligere (bl.a. afskaffelse af tre-lærer-ordning på mange gymnasier). Vi håber, at I allesammen vil opfordre ny kollegaer i idrætsgruppen til at melde sig ind i GI. Jo flere vi er, jo stærkere står vi. I bestyrelsen er vi opmærksomme på udviklingen i medlemstallet.

Idræt i studieretningen

I GI fortsætter vi kampen for igen at få idræt som studieretning gjort permanent. Derfor har vi gennemført en undersøgelse af elevers oplevelse med idræt i studieretningen. Undersøgelsen understøtter de fordele og kompetencer som også rektorerne fremhæver ved studieretningen. Eleverne fremhæver især: Sammenholdet, at bevægelsen er i centrum, at der er en god teori-praktik kobling, at der er god grobund for samarbejde med de andre fag (især naturvidenskab). Læs mere om undersøgelsen og interview af rektorer inde i bladet.

God sommer