Fagkonsulent
1. december 2021
Lasse Beck Meinicke
Fagkonsulent
Nyhed fra fagkonsulenten om, at der til sommer bliver mulighed for at dispensere fra kravet om 6 forskellige forløb til eksemen.

Kære alle

Der har været stille fra mig et stykke tid, da jeg har forsøgt at afholde mig fra at løbe med halv vind. Nu vover jeg så pelsen og prøver at melde det sidste ud, som jeg har aftalt med eksamenskontoret i dag. Så må vi se, hvor længe det holder.

Jeg havde en rigtig god og konstruktiv dialog med eksamenskontoret i dag, hvor vi blev enige om, at der i udmeldingen om, at man også til sommereksamen kan udelade forløb, der undervist i under nødundervisningen, ligger en implicit forståelse af, at man så ikke nødvendigvis når seks eksamensforløb. Og at det er okay. Det betyder altså, at hvis man ikke har seks forløb (2 i hvert færdighedsområde), så er det muligt at lade eleverne trække mellem færre muligheder. De skal naturligvis stadig op i et fra hvert færdighedsområde. Dette er blot en mulighed, som sikkert kan give lidt ro i maven hos mange, men man må selvfølgelig gerne bruge forløb fra nødundervisningen, hvis det giver mening, men hvis det ikke gør, så må de altså udelades, og der kan være færre end seks forskellige til prøven til sommer.

De bedste hilsner
Lasse